Elérhető az Arcanum Digitális Tudománytár+ az EISZ intézmények részére

Az Arcanum Digitális Tudománytár+ (a továbbiakban ADT+) folyamatosan bővülő, teljes szövegű digitális periodika- és könyvadatbázis.

Több száz szakfolyóirat, közlöny, akadémiai közlemény, évkönyv, heti- és napilap, lexikon és kézikönyv található meg teljes szöveggel az adatbázisban. Az ADT+ a 19–20. századi hungarikumok egyik legnagyobb online gyűjteménye, a magyar művelődés-, társadalom- és gazdaságtörténet kiemelten fontos forrása. A gyűjtemény anyaga nagyrészt 20. századi kiadványokból áll össze, de bőségesen találni 19. századi és ritkábban 21. századi szövegeket is.

A több millió oldalas szövegállomány kétrétegű (karakterfelismert) PDF-fájlokban érhető el. Ennek köszönhetően az ADT teljes szövegű keresést biztosít a teljes dokumentumállományban. Keresésnél szűkíthetünk cím, szerző, megjelenés éve, korszak, témakör vagy folyóirat alapján. A keresőfelület lehetőséget biztosít a kifejezések csonkolására és logikai operátorok használatára. A találatok közül egyszerre 25 oldal tölthető le, tehát teljes könyvek, folyóiratszámok egyszeri, gyors letöltését az adatbázis nem engedélyezi.

Az ADT IP-alapú azonosítás alapján biztosítja a hozzáférést, nem szükséges jelszavas belépés az adatbázis használatához.